Комуністи не підтримають ідею працювати в Раді 4 дні на місяць

Четвер, 7 лютого 2013, 08:42

Компартія не підтримає пропозицію про голосування за законопроекти у сесійній залі два рази на тиждень – у вівторок та у четвер.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради, комуніст Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба.

За його словами, комуністи негативно ставляться до такої ініціативи, зафіксованої в меморандумі Партії регіонів.

"Ми цю пропозицію підтримувати не будемо. Існуючі норми щодо голосування, вони є оптимальними, дають змогу ефективно працювати Верховній Раді, а кожному депутату - голосувати особисто", - заявив Калєтнік.

Він додав, що для того, щоб ввести практику голосування двічі на тиждень у дію, потрібні зміни до регламенту.

"Необхідно буде змінювати норми, які, зокрема, передбачають, що рішення щодо законопроекту приймається одразу після його обговорення. А також практику години запитань до уряду, графік виступів народних депутатів і оголошення депутатських звернень, запитів, тощо", - сказав перший віце-спікер.

"Якщо на всі ці потреби буде виділено два дні, у парламентарів просто не залишиться часу для голосування за законопроекти", - наголосив він.

"Якщо норми про голосування двічі на тиждень введуть, депутати збиратимуться разом у сесійній залі всього 4 рази на місяць. В дні обговорення законопроектів в залі буде сидіти головуючий і з десяток депутатів, ймовірно, авторів даних законопроектів. Про яку ефективність роботи Верховної Ради можна говорити?", - обурився він.

За словами Калєтніка, "всі ці норми, зміни, які висловлені в меморандумі, поки що знаходяться на рівні пропозицій".

"Вони можуть бути реалізовані через півроку, через рік. А мова йде про те, що Верховна Рада має працювати вже сьогодні", - підкреслив перший віце-спікер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування