Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа вимагатиме відсторонити Кузьміна від справ?

Четвер, 7 лютого 2013, 09:51

Президент України Віктор Янукович і президент Литви Даля Грібаускайте на закритій зустрічі у середу обговорили шляхи вирішення "проблеми Тимошенко".

Як пише газета "Комерсант-Україна", у Євросоюзі усвідомлюють небажання української влади скасовувати вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко та шукають альтернативні шляхи.

Одразу декілька джерел розповіли виданню, що одним із варіантів може стати відсторонення або переведення на іншу посаду першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, який зажив на Заході слави головного учасника політичних переслідувань.

"Я знаю про спроби відсторонити мене від розслідування резонансних справ", - сказав Кузьмін газеті.

"Зазначу, що спроби ці робилися, у тому числі, і за участю відомих людей у Європі та США", - додав він. 

"Комерсант" зазначає, що головною метою переговорів Януковича й Грібаускайте був пошук шляхів виходу з кризи у взаєминах Києва й Брюсселя напередодні саміту Україна - ЄС. 

Президент Литви зголосилася бути посередником у цьому питанні й, як стверджують джерела газети, заздалегідь обговорила з партнерами в Єврокомісії і керівництві країн-членів ЄС тези своєї бесіди з українським президентом. 

Про те, наскільки жорстким був тон бесіди глав держав, яка проходила сам на сам, можна судити з публічних висловлень президента Литви.

Як очікується, у п'ятницю на зустрічі Януковича з єврокомісаром Штефаном Фюле питання Тимошенко також буде порушуватися. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування