Тимошенко хоче сама приїхати на суд до Києва

Четвер, 7 лютого 2013, 10:53

Юлія Тимошенко вимагає припинити порушення її прав на захист і проводити допит свідка виключно в її особистій присутності в залі судового засідання.

Заперечення екс-прем'єра, направлене в київський суд, процитував журналістам у четвер депутат Сергій Сас, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Тимошенко відмовилася брати участь у слідчих діях в рамках інтернет-конференції.

"З урахуванням грубого порушення судом вимог чинного національного та міжнародного законодавства, а також мого права бути присутньою на допиті свідка, керуючись ч.2 ст. 232 КПК, заперечую проти здійснення досудового розслідування, в тому числі допиту свідка, під час якого буду знаходитися дистанційно" , - заявила Тимошенко.

Тимошенко вимагає припинити порушення її прав на захист і проводити допит свідка виключно в її особистій присутності в залі судового засідання.

"Заявляю про своє бажання брати особисту участь у допиті всіх так званих свідків, яких захоче допитати в судовому засіданні сторона звинувачення. Вимагаю повідомити про судове засідання в порядку і строки, передбачені чинним законодавством", - йдеться в запереченні екс-прем'єра.

За словами захисника, Тимошенко була повідомлена про заплановане проведення слідчих дій з порушенням строків, передбачених КПК, зокрема, у вівторок о 18.00 їй повідомили про проведення засідання суду в середу, а в середу в 19.00 повідомили про проведення суду в четвер, тоді як КПК передбачає повідомлення за три дні.

Він зазначив, що захисту не відомо, якого свідка планується допитати в суді.

"З повідомлень, отриманих захисниками, незрозуміло хто саме зі свідків буде допитаний в суді, тому захист не може якісно підготуватися до проведення цих слідчих дій. Все, що відбувається, - це театр абсурду, це катування щодо лідера опозиції і не має нічого спільного з такими поняттями як суд і встановлення справедливості, сказав Сас.

Він зазначив також, що екс-прем'єр продовжує свою акцію громадянської непокори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування