У "Регіонах" думають, чи не відбирати у прогульників мандати - Лук'янов

Четвер, 7 лютого 2013, 12:24

У фракції Партії регіонів міркують над тим, щоб позбавляти повноважень тих депутатів, які не голосують самі й не ходять на парламентські засідання.

Про це заявив "регіонал" Владислав Лук'янов на брифінгу у Верховній Раді, коментуючи вимогу опозиції ввести сенсорну кнопку для персонального голосування.

"У цьому випадку йдеться не про заміну персонального голосування. Ми 100% підтримуємо персональне голосування", - сказав він.

"Більше того, ми обговорюємо на фракції рішення про позбавлення депутатських повноважень того, хто не голосує, того, хто не ходить на засідання Верховної Ради, того, хто не буде працювати в комітетах. І я думаю, це говорить про принципову позицію Партії регіонів", - заявив Лук'янов.

На запитання, які є механізми для таких дій, він сказав:

"Ми шукаємо механізм, як можна депутата-прогульника притягти до відповідальності – і до політичної відповідальності, і до позбавлення депутатських повноважень… Це питання ми ставимо перед юристами, перед усією фракцією і перед Верховною Радою".

"Я сподіваюся, що в цій ситуації в опозиції не буде можливості – після демонстрації їхньої позиції – відмовитися від того, що депутат-прогульник повинен… скласти мандат і піти геть із Верховної Ради. Це наша принципова позиція", - заявив Лук'янов.

За його словами, уведення сенсорної кнопки не допоможе домогтися персонального голосування народних депутатів.

"Ця кнопка не вирішує питання індивідуального голосування. Ця кнопка легітимує незаконні дії екс-голови Верховної Ради (Арсенія Яценюка) і уводить його від відповідальності за нецільове використання коштів", - заявив він.

Напередодні Лук'янов заявив, що просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу у відношенні Яценюка за зловживання під час перебування спікером при виділенні коштів на купівлю і встановлення в парламенті системи "Рада-3".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...