Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко сумнівається, що Тимошенко привезуть до суду

Четвер, 7 лютого 2013, 14:16

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє про погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко.

Про це він заявив журналістам, коментуючи ймовірність доставки Тимошенко до суду 13 лютого.

"Я знаю, що стан Юлії Володимирівни, погіршився порівняно з попереднім, і, чесно кажучи, я не бачу медичної можливості доставити її до суду без застосування тортур", - сказав він.

На запитання про свідка, який мав бути в ці дні в суді, Власенко заявив, що Тимошенко не знала цю людину.

"Я можу сказати, що Юлія Володимирівна ніколи не бачила цієї людини, і він говорить такі речі, яких в принципі не могло бути. Тому всі його свідчення я можу назвати лише томом першим "Казок дєда Рєната" (Кузьміна)", - сказав захисник екс-прем'єра.  

Водночас прокурор Олег Пушкар заявив, що свідок був присутній у суді і в середу, і в четвер і готовий був давати свідчення. Прокоментувати його особу прокурор відмовився.

На запитання, чи доставлять Тимошенко до суду через тиждень, Пушкар не зміг дати відповіді.

"Ви знаєте, її рік намагаються доставити до суду в Харкові. Водночас у її запереченні заявлене бажання бути присутньою на судовому засіданні", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи правда, що розглядається можливість доставки Тимошенко до Києва гелікоптером, Пушкар відповів: "Я думаю, їй зроблять усі необхідні пропозиції, щоб доставити до суду".

На запитання, що буде, якщо Тимошенко відмовиться їхати на засідання, посилаючись на стан здоров'я, прокурор сказав, що в КПК не вказано часового періоду, але є термін "розумні строки".

"Якщо судом буде встановлено, що "розумні строки" порушені, то будуть вживатися відповідні заходи", - підсумував Пушкар.

Як відомо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня.

Екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення з підозрою її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих мотивів.

Пізніше заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський заявив, що досудове слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня не завершено, як про це заявляв генпрокурор Віктор Пшонка, а ГПУ просто взяла додатковий час на фальшування справи. 

Згодом у Генпрокуратурі заявили, що Тимошенко затягує слідчі дії у справі Щербаня.

6 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у режимі відео-конференції в рамках розслідування вбивства Щербаня на 7 лютого 14.00. 

Однак Тимошенко заявила, що не буде брати участь у судовому засіданні, бо не встигає до нього підготуватися.

7 лютого Печерський суд переніс засідання з проведення слідчих дій у справі Євгена Щербаня на 14.00 13 лютого.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування