Опозиція хоче урізати пенсію Януковичу і повиселяти жителів держдач

Четвер, 7 лютого 2013, 15:59

Опозиція зареєструвала проект закону про скасування необґрунтованих пільг президента та депутатів, а також проект закону про порядок імпічменту президенту.

Відповідні проекти внесено Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком.

Проектом про скасування пільг пропонується встановити максимальний розмір пенсії для президента і депутатів не більше десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.

Президент України на період перебування на посту має право на тимчасове проживання на одній офіційній резиденції ї зобов’язаний звільнити її у день вступу на пост новообраного президента.

Президенту України на період його перебування на посту забезпечується проїзд на літаках регулярних міжнародних та внутрішніх авіаліній.

Виключно у разі виникнення надзвичайних ситуацій він має право користуватися авіаційним транспортом Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Після виходу на пенсію опозиція пропонує довічно забезпечити президента одним помічником.

Штат адміністрації президента пропонують обмежити 200 особами, а апарат парламенту – 500.

Опозиція також пропонує скасувати низку постанов, що дозволяють довічне проживання державних діячів на державних дачах.

Крім того, опозиціонери внесли проект закону про процедуру імпічменту.

"Загалом, процедура імпічменту є одним із елементів системи стримувань і противаг, а тому виконує ряд важливих функцій. Однією з них є каральна функція за вчинення президентом державної зради або іншого злочину", - зазначають опозиціонери.

"Але не менш важливою є також превентивна (попереджувальна) функція, сутність якої полягає у тому, що імпічмент – механізм контролю суспільства за інституціями публічної влади. Зазначене положення повинно спонукати президента не вчиняти діянь, що можуть посягати на основи національної безпеки", - йдеться у пояснювальній записці.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...