Генпрокуратура просить Тимошенко не перекручувати Пшонку

Четвер, 7 лютого 2013, 17:07

Генпрокуратура просить Юлію Тимошенко та її захист припинити перекручувати слова генерального прокурора та звинувачувати в нерозумінні вимог чинного законодавства.

Про це йдеться в прес-службі Генеральної прокуратури.

"По-перше, під час прес-конференції 18 січня 2013 року Генпрокурор заявив, що слідство, в рамках дії нового Кримінального процесуального кодексу, після завершення низки слідчих дій отримало достатньо доказів для того, щоб вручити повідомлення про підозру засудженій Тимошенко у вчиненні таких злочинів, як організація вбивства народного депутата Щербаня та організація розкрадання чужих коштів у сумі майже 3 млрд. грн. Що і було зроблено", - йдеться в заяві.

Він також повідомив, що слідство в рамках досудового кримінального розслідування після вручення повідомлення про підозру має намір допитати і саму Тимошенко, нагадали в ГПУ.

Крім того, Віктор Пшонка роз’яснив вимоги нового КПК, які передбачають можливість слідчого вручити повідомлення про підозру особі, якщо в нього є для цього достатньо підстав.

"Наголошуємо, що захист Тимошенко та сама ув’язнена і підозрювана у скоєнні злочинів намагаються або свідомо, або несвідомо перекрутити слова Генерального прокурора України, вирвавши їх з контексту, з метою декларації чергових політичних заяв", - заявили в ГПУ.

"До суті справи та процесуальних дій слідчих подібні провокаційні твердження оточення Тимошенко не мають жодного відношення, а її так звані "вимоги" ґрунтуються виключно на небажанні постати перед судом у жодній з кримінальних справ, де їй пред’явлено обвинувачення або ж підозра", - вважають у Генпрокуратурі.

У відомстві наголосили, що усі дії слідчих та Генеральної прокуратури в рамках розслідування кримінальних справ проти Тимошенко "є законними і відповідають вимогам нового кримінального процесуального законодавства України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування