Суд хоче бачити Луценка, щоб подумати про його звільнення

П'ятниця, 8 лютого 2013, 09:35

Апеляційний суд Чернігівської області переніс розгляд справи щодо питання про звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я на 18 лютого.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", суд на засіданні у п'ятницю також ухвалив доставити Луценка на наступне засідання 18 лютого.

"Колегія суддів вважає за необхідне забезпечити явку засудженого Луценка на судове засідання", - говориться в постанові, оголошеній у п'ятницю.

Захисник Луценка Олексій Баганець зазначив, що Апеляційний суд сам вирішив не викликати його підзахисного на судове засідання у п'ятницю, оскільки мав сумніви в справжності заяви екс-міністра про його бажання бути присутнім у суді.

"Я так зрозумів, що суддям недостатньо було отримати звернення мого колеги, який додав до нього заяву Луценка", - сказав захисник.

Баганець наголосив, що заява від Юрія Луценка була подана до суду тоді, коли адвокати змогли отримати її від екс-міністра, який відбуває покарання в колонії.

У свою чергу, Державна пенітенціарна служба повідомила, що ухвала суду щодо доставки Луценка для участі у судовому засіданні 8 лютого до Менської колонії не надходила, тому питання про етапування засудженого керівництвом установи не розглядалося.

Як повідомлялося, 24 грудня 2012 року Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання Луценка за станом здоров'я.

Екс-голову МВС Луценка затримали 25 грудня 2010 року.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав його винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів у відношенні водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка й засудив до 2 років обмеження волі. Апеляційний суд Києва залишив у силі цей вирок.

31 серпня 2012 року екс-міністра етапували до Менської колонії для відбування покарання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування