Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович - Фюле: "Ми розуміємо, що нам потрібно знайти прогрес"

П'ятниця, 8 лютого 2013, 11:29

Президент Віктор Янукович запевнив єврокомісара Штефана Фюле, що Київ працює над усуненням перешкод для підписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС.

"Підписання Угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі залишається нашим пріоритетом і завданням на цей короткий період часу – до листопада 2013 року", - сказав він на зустрічі з Фюле в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми добре розуміємо, що окремим питанням нам потрібно знайти прогрес, набагато більший, ніж він є зараз", - додав Янукович.

Він підкреслив, що розглядає візит єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства в Україну як знаковий напередодні саміту Україна - ЄС (відбудеться 25 лютого у Брюсселі).

"Ми уважно вивчили ті сигнали ЄС із приводу перспектив подальшого розвитку наших відносин, ми продовжуємо роботи над реформами, які ми почали в 2010 році, серед яких і реформи, спрямовані на подолання тих недоліків, які були озвучені під час виборів", - заявив Янукович.

Президент також сказав, що Україна сподівається на продовження співпраці з Євросоюзом щодо гармонізації свого законодавства з європейським.

"Ми цінуємо ту допомогу, яка постійно надається як у підготовці законодавства, так і в гармонізації українського законодавства з європейським, і сподіваюся, що ця співпраця буде й надалі плідною та матиме позитивний вплив", - сказав він.

Говорячи про модернізацію України, Янукович заявив, що влада самокритично дивиться на деякі напрямки, по яких не завжди вдається досягнути бажаної мети.

"Іноді на шляху імплементації ухвалених законів є природні перешкоди – чиновники, політики, які звикли, як-то кажуть, жити по-старому. Тому реакція ця була цілком очікуваною", - сказав він.

Як відомо, Угода про асоціацію Україна - ЄС, яка включає угоду про зону вільної торгівлі, планується підписати на саміті Східного партнерства Євросоюзу в листопаді поточного року у Вільнюсі.

А 25 лютого в Брюсселі відбудеться саміт Україна - ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування