Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков хоче допомогти освоїти ще 7 державних мільярдів

П'ятниця, 8 лютого 2013, 12:59

Колишній віце-прем'єр міністр Борис Колесніков запропонував президенту Віктору Януковичу створити Національне агентство з проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Про це він заявив на засіданні координаційного комітету з підготовки та проведення Євробаскету-2015 за участю Януковича, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Прошу з особистого вашого та мого досвіду врахувати це й заснувати Національне агентство Євробаскет-2015 як центральний орган виконавчої влади", - сказав Колесніков, звертаючись до президента.

Як відомо, саме з Нацагентством по Євро-2012 було пов’язано найбільше скандалів через непрозоре витрачання коштів.

Україна 18 грудня 2011 року отримала право приймати у себе чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Україна має намір залучити приватні інвестиції на 4,3 млрд грн в рамках будівництва інфраструктурних об'єктів до фінального турніру Євробаскет-2015, повідомив віце-прем'єр України Олександр Вілкул.

"Відмінністю Євробаскету-2015 від Євро-2012 є те, що основне навантаження по створенню необхідної інфраструктури лежить на приватних інвесторів на умовах державно-приватного партнерства. ", - сказав він в ході засідання координаційного комітету.

За його словами, концепція розвитку національної спортивної інфраструктури до цього турніру передбачає, що приватні інвестори повністю беруть на себе будівництво всіх 6 нових спортивних арен на суму 3,75 мільярди гривень.

Крім того, приватні інвестори фінансують будівництво термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська на суму 1,3 мільярди гривень.

"Загальна сума приватних інвестицій складе 4,3 млрд грн, з них 25% - власні кошти інвесторів, 75% - кредитні кошти, які інвестори беруть в банках", - сказав віце-прем'єр.

Говорячи про державне фінансування підготовки до цього чемпіонату, то, за словами Вілкула складе 7,057 мільярдів гривень.

Державні кошти, за його словами, підуть на реконструкцію Палацу спорту в Києві, на створення тренувальних майданчиків для збірних, компенсацію відсотків за банківським кредитом приватним інвесторам, будівництво нових злітно-посадкових смуг аеропортів в Одесі і Дніпропетровську, а також розвиток існуючої інфраструктури в містах, які прийматимуть турнір.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...