"Батьківщина" радить Януковичу створити собі пом’якшувальні обставини

П'ятниця, 8 лютого 2013, 13:46

Партія "Батьківщина" заявляє, що президент Віктор Янукович може розраховувати на поблажливість у майбутньому, якщо зараз виконає всі вимоги Юлії Тимошенко.

У своїй заяві партія нагадує, що 8 лютого виповнюється місяць із дня оголошення засудженою Тимошенко акції громадянської непокори проти знущань, які здійснюються "за особистою вказівкою Януковича".

"Янукович загнав себе у глухий кут, в якому залишається чекати ганебного завершення його не менше ганебного президентства, що призвело країну до міжнародної ізоляції, а самого Януковича у розряд руконеподаваємих", - вважають у "Батьківщині".

"Водночас, у нього є ще бодай шанс у майбутньому апелювати до пом’якшувальних обставин, нагадуючи про те, що він сьогодні дав команду виконати всі вимоги незаконно ув’язненої Юлії Тимошенко, в тому числі й щодо припинення відеоспостереження у приміщенні, де утримується лідер опозиції, що він прибрав звідти чоловіків-конвоїрів, припинив знущання і закрив всі порушені проти Юлії Тимошенко сфальшовані кримінальні справи", - заявляють там.

Партія екс-прем’єра також стверджує, що "Янукович повинен негайно відправити у відставку всіх катів, чиїми руками сьогодні здійснюються тортури проти лідера опозиції, у першу чергу генпрокурора Віктора Пшонку та його заступника Рената Кузьміна".

"Віктор Янукович має публічно заявити, що рішення Європейського суду з прав людини щодо скарги Юлії Тимошенко буде реалізоване у повному обсязі. Президент має виконати усі свої обіцянки щодо політичних в‘язнів, які він давав європейським політикам", - вимагає "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News