"Свобода" визначилася зі своїм претендентом на крісло мера Києва

П'ятниця, 1 березня 2013, 08:39

Партія "Свобода" уже визначилася зі своїм кандидатом на посаду мера Києва й пропонує опозиції підтримати Андрія Іллєнка.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

"Ми висунемо народного депутата Андрія Іллєнка в якості єдиного кандидата на посаду мера від опозиції. У нього є досвід боротьби з кандидатом від влади на минулих парламентських виборах", — повідомив народний депутат Андрій Мохник. 

Іллєнко виграв вибори по мажоритарному округу N215 у Києві, де його головним конкурентом була секретар Київради Галина Герега.

На початку наступного тижня визначенням кандидатури на посаду мера займуться й в "Батьківщині".

"5 березня ми з колегами звернемося до Олександра Турчинову й Арсенія Яценюка із проханням визначити кандидата від "Батьківщини" і погодити його з УДАРом і "Свободою",- заявив депутат Олександр Бригинець.

"Далі тягти не можна. Необхідно якомога швидше створити робочу групу й остаточно вирішити, хто буде єдиним кандидатом від опозиції",- підкреслив депутат Дмитро Андрієвський.

Список бажаючих висунути свою кандидатуру на посаду мера досить великий.

"Я не готовий назвати прізвища — ні Петра Порошенка, ні Миколи Томенка, ні Олександри Кужель, ні Анатолія Гриценка, ні Миколи Катеринчука. Це люди, які палко бажають балотуватися в мери Києва, якщо раптом Віталій Кличко відмовиться від висування. Кандидат повинен бути єдиним, лідерам трьох фракцій потрібно зібратися й прийняти рішення",- заявив б'ютівець Віталій Ярема.

Раніше депутати-мажоритарники від Києва просили Віталія  Кличка виступити єдиним кандидатом від опозиції у боротьбі за крісло мера. Для того, щоб визначиться, вони дали йому час до 1 березня.

Однак повідомляти про свої плани в призначений строк — 1 березня — пан Кличко ще в четвер не збирався.

Видання також з посиланням на джерела, близькі до переговорів про дату виборів, повідомило, що скоріш за все вибори будуть призначені на 30 червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...