Олійник: "регіонала" теж хочуть позбавити мандата, як і Власенка

П'ятниця, 1 березня 2013, 09:31

Голова Верховної Ради Володимир Рибак звернувся до Вищого адмінсуду щодо позбавлення депутатського мандата нардепа від Партії регіонів Андрія Веревського.

Про це повідомив нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи інформацію про можливе позбавлення Власенка депутатського мандата, повідомляє прес-служба партії.

"Усі спроби кинути закиди про те, що йдеться про вибірковість у цьому питанні, спростовуються і тим фактом, що народний депутат від "Свободи" звернувся до голови ВР щодо позбавлення повноважень народного депутата України, члена парламентської фракції Партії регіонів Андрія Веревського з приводу тих же обставин: що він, будучи народним депутатом, є також керівником комерційних структур, що заборонено законом про сумісництво. Наскільки мені відомо, голова ВРУ звернувся до суду щодо ситуації з Веревським", – повідомив депутат.

Він також висловив думку, що Власенко, у разі позбавлення його мандата народного депутата, зможе займатися адвокатською діяльністю і захищати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Якщо таке рішення (щодо позбавлення Власенка мандата – УП) суд прийме, а таке право дає ст. 81 Конституції – питання щодо сумісництва розглядається в судовому порядку, то у Власенка буде більше часу займатися захистом Тимошенко. І, безперечно, можна сподіватися, що такий захист не буде політизованим, а буде більше правовим", – вважає "регіонал".

За його словами, якби Власенко вважав, що не порушує закон, то йому не потрібно було б вимагати негайного припинення свого статусу адвоката. "А він таке звернення подав. Тобто він розуміє, що він не може бути одночасно народним депутатом і займатися адвокатською діяльністю", – зауважив Олійник.

У той же час, нардеп від Партії регіонів Дмитро Шпенов підкреслив, що закон забороняє суміщення певної діяльності з депутатським мандатом, а не права на здійснення такої діяльності.

"Хочу підкреслити, що мова йде саме про ведення певної діяльності, а не про право на її здійснення. Деякі мої колеги у зв'язку з прецедентом Сергія Власенка заявляють про те, що слід позбавити мандатів, наприклад, тих депутатів, які мають адвокатську ліцензію. Це не більше, ніж маніпуляція", - сказав він.

"Різниця ж полягає в тому, що одні народні депутати мають право займатися адвокатською діяльністю, а інші нею займаються. Друге є прямим порушенням законів і Конституції", - підкреслив він.

Раніше джерела "Дзеркала тижня. Україна" повідомляли, що представник фракції ВО "Свобода" Михайло Блавацький направив запит спікеру Володимиру Рибаку з вимогою звернутися до суду з позовом про позбавлення регіонала Андрія Веревського статусу народного депутата через незаконне поєднання депутатської та підприємницької діяльності.

"За неофіційними відомостями, комбінація інспірована Банковою і узгоджена з самим Веревським, який за свій мандат, схоже, не надто тримається. Руками опозиції і суду влада (за твердженням джерел ZN.UA у фракції ПР і в АП) хоче замінити Веревського, імовірно, Юрія Іванющенка та Олександра Волкова, а також ще 2-3 "мертві душі" тими, хто буде мати можливість безпосередньо і регулярно брати участь у голосуванні", - повідомляло видання.

У четвер нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook, що якщо Власенка позбавлять депутатського мандата, так само має бути позбавлений депутатства і член Партії регіонів Володимир Олійник, який також має адвокатську ліцензію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування