Хорошковський підтвердив, що віддав інформполітику "Інтера" Льовочкіну

П'ятниця, 1 березня 2013, 10:31

Валерій Хорошковський підтвердив, що інформаційне мовлення каналу "Інтер" консультував радник голови Адміністрації президента Ігор Шувалов.

Про це Хорошковський розповів в інтерв'ю "Телекритиці".

На його думку, консультації Шувалова не були виключно негативним впливом.

"...Ньюзрум - це така велика кухня, де важливість першої новини, а також її інтерпретація є первинним знанням, найважливішим знанням. Знаючи Ігоря Шувалова, можу сказати, він точно далеко не остання людина в цій справі, і те, що користувалися його консультаціями - це очевидно, і ніхто цього не заперечує, але це не означає, що йдеться виключно про негативний вплив", - заявив Хорошковський.

Водночас Хорошковський не став заперечувати, що консультації Шувалова вносили певний елемент впливу Адміністрації президента на контент.

"Думаю, звісно, вносило, тому що в людини розумної завжди все подається під певним кутом, і, безумовно, це могло на щось впливати", - сказав він.

Хорошковський заявив, що сам він узагалі не втручався в інформаційну політику "Інтера".

На запитання, чи означає це, що він самоусунувся від інформаційної політики, по суті, віддавши її в руки голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну та його раднику Ігорю Шувалову, він відповів: "Виправдовуватися не буду. Можна й так вважати".

Шувалов відійшов від консультування "Інтера", за словами  Хорошковського, з моменту початку роботи громадської ради і навіть раніше - під час роботи каналу в рамках Меморандуму про відкриті новини перед парламентськими виборами-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування