Янукович: Тимошенко страждає за вчинене, але треба було раніше думати

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:55

Президент Віктор Янукович заявляє, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко засуджена законно, оскільки вона сфальсифікувала документи на постачання російського газу.

Про це він заявив на прес-конференції 1 березня.

За його словами, Тимошенко "фактично сфальсифікувала ці документи, і керівник "Нафтогазу України" Дубина підписав цей контракт".

"Я багато разів говорив, що я не слідчий, не прокурор, але сьогодні, коли ми знаємо цю історію до кінця, коли ми розуміємо, що фактично була фальсифікація документів – (ми розуміємо, що – УП) саме тому Тимошенко опинилася під судом. І суд прийняв це рішення – чи справедливе воно, чи правильне – але суд його прийняв", - сказав Янукович.

Він відзначив, що Тимошенко отримала мінімальне покарання.

"Це мінімальне. Покарання, передбачене цією статтею – від 7 до 12 років. Тимошенко сьогодні страждає за вчинене. А от що зробила країна, чому країна мучиться? Чому ми повинні до 2019 року платити за цим контрактом? Мене це дуже засмучує", - сказав президент.  

Він також додав, що не розуміє, які можуть бути претензії до влади, якщо питання про розслідування газових контрактів підняв президент Ющенко за рік до його (Януковича – УП) приходу.

"У лютому 2009 року президент Ющенко прийняв рішення розслідувати це питання, і з цього часу процес почався. Зрозуміло, він прискорився після того, як Тимошенко пішла з уряду, оскільки вона не давала доступу до документів, вона блокувала розгляд цього питання", - сказав Янукович.

Він додав, що Тимошенко законно сидить у в'язниці: "Чому опинилася у в'язниці Тимошенко – у нас є відповідь. Що б я на її місці зробив зараз? Треба було б раніше думати, як кажуть. Я не розумію, які були мотивації йти на такий крок".

"У мене немає права саджати або випускати з в'язниці. Є судова влада, є правоохоронні органи, тому претензії, які пред'являють до влади України … я б хотів, щоб їх пред'явили в Англії або США. Такого немає ніде", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News