Власенко стане ложкою дьогтю для Європи - політолог

П'ятниця, 1 березня 2013, 17:17

Захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка навряд чи буде позбавлено депутатських повноважень, так як це може викликати чергову хвилю критики Євросоюзу.

Таку думку озвучили українські політологи, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це може бути ложкою дьогтю... На жаль, такого роду інциденти, якщо вони будуть продовжуватися, і якщо раптом недоброзичливці Власенка спробують довести справу не тільки до позбавлення його мандата, а й до арешту, то це стане дуже серйозним аргументом для критиків України в Євросоюзі", - упевнений директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Будуть знову ставити питання про вибіркове правосуддя і про переслідування опозиції", - додав політолог.

"Це може стати тією ложкою дьогтю, яка зіпсує страву, і відверне Європу від підписання Угоди з Україною", - підкреслив він.

Говорячи про можливі причини виникнення ситуації з депутатськими повноваженнями Власенка, політолог припустив: "За допомогою позбавлення Власенка мандата, за допомогою конфлікту між провладними та опозиційними фракціями, можна тримати парламент у ситуації млявої парламентської кризи".

"Інший варіант - це справа Тимошенко. Раціональним варіантом (розвитку подій) буде, якщо Власенко в кінці кінців залишиться депутатом, але перестане бути адвокатом Тимошенко", - вважає він.

При цьому Фесенко пояснив, що Власенко є не тільки юридичним, але і політичним комунікатором між Тимошенко та фракцією "Батьківщина".

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов визнав маловірогідним варіант припинення депутатських повноважень Власенка: "Чи відберуть у Власенка мандат депутата? - Ні, не відберуть".

"Я думаю, йде певна гра на залякування - для того, щоб знизити градус його активності", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування