У Луцьку штрафуватимуть за неукраїнські вивіски

П'ятниця, 1 березня 2013, 19:04

У Луцьку штрафуватимуть за вивіски, оформлені не українською мовою.

Про це йдеться у повідомленні Управління розвитку підприємництва та реклами міської ради.

"З метою сприяння всебічному розвитку і функціонуванню державної української мови у місті Луцьку… суб'єкти господарювання повинні забезпечити наявність вивісок українською мовою на підпорядкованих об'єктах…", - сказано в документі.

"При цьому враховувати, що вивіска має містити інформацію про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать цій особі (за наявності), вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи)", - додали у міськраді.

Якщо вивіски чи таблички не відповідатимуть вимогам щодо їх розміщення, то, згідно з повідомленням, вони підлягатимуть демонтажу, а порушення вищезазначених вимог будуть підставою для застосування представниками контролюючих органів штрафних санкцій.

"У разі розміщення на вивісці зображення знаку для товарів і послуг іншою мовою, суб'єкту господарювання необхідно надати в управління розвитку підприємництва та реклами міської ради підтверджуючі документи (копію свідоцтва на знак для товарів і послуг або копію патенту на промисловий зразок)", - йдеться у документі.

26 червня 2012 року міськрада ухвалила рішення "Про виконання в місті Луцьку конституційних положень щодо функціонування державної української мови".

28 вересня 2012 року міський голова підписав розпорядження, в якому затверджені заходи зі сприяння всебічному розвитку і функціонуванню державної української мови у місті Луцьку та приведення засобів зовнішньої реклами, вивісок тощо підприємств, установ та організацій у відповідність мовному законодавству України на 2013-2015 роки.

3 липня 2012 року Верховна Рада ухвалила провладний законопроект "Про засади державної мовної політики".

8 серпня президент Віктор Янукович підписав цей закон. Документ набув чинності 10 серпня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News