У Євросуд направили заяву про реабілітацію Луценка

П'ятниця, 1 березня 2013, 19:38

Захист екс-міністра Юрія Луценка направив заяву в Європейський суд з прав людини з приводу порушення його права на справедливий суд.

Про це повідомила його дружина і захисник Ірина Луценко, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Вчора ми збиралися з адвокатами. У нас повністю підготовлено заяву на реабілітацію Юрія Луценка, за так званою статтею 6. Ми оскаржуємо рішення Печерського райсуду міста Києва. Сьогодні ми його відправили до Європейського суду", - заявила вона.

За її словами, рішення Вищого спеціалізованого суду вирішили не чекати, оскільки практика Євросуду дозволяє це зробити.

"Раніше ми цього не робили, бо для цього треба було пройти всі можливі інстанції. Вже 6 місяців нам не призначають касацію. Ми не очікуємо касації. У нас є достатньо доказів для того, щоб не чекати рішення цієї інстанції", - зазначила захисник.

"Нічого справедливого українське судочинство по відношенню до Луценка не вирішить. Такі прецеденти (відсутність рішення касаційної інстанції) в Європейському суді є. У нас бездоганна заява, незаперечна аргументація", - сказала вона.

"Ця заява вже направлена. Я думаю, Європейський суд у понеділок буде приймати рішення реєструвати її, чи ні", - підкреслила Ірина Луценко.

Як відомо, 3 липня Європейський суд з прав людини оголосив рішення про незаконність арешту Луценка - він був проведений з порушенням ст.5 Конвенції про захист прав людини (право на свободу та особисту недоторканність).

Крім того, Євросуд визнав порушення ст. 18, яка визначає політичну складову переслідування. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценко 15 тисяч євро компенсації морального збитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування