Азаров каже, що на дорогах крадуть "ну, хіба 5 копійок"

П'ятниця, 1 березня 2013, 21:11

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що лише 2 тисячі кілометрів українських доріг добре побудовані.

Про це він заявив в ефірі "Шустер Live".

За словами глави уряду, в 2012 році на дорожнє господарство з держбюджету направили 16 мільярдів гривень.

"Хтось сказав, що дуже мало. Правильно сказали. Тому, що побудувати 1 км дороги в Німеччині коштує 110 мільйонів, у нас - 40. Чому у нас 40 (мільйонів гривень)? Робоча сила дешевше і так далі", - сказав Азаров.

"Ми 16 виділили. Значить ми змогли на 16 мільярдів побудувати 400 км доріг. А ще ж ремонт є. Якби ми всі гроші забабахали тільки в будівництво, дороги взагалі б не ремонтувалися", - додав він.

"Як будувалися абсолютно всі радянські українські дороги? Вони були розраховані на ось такий вантажопотік. Вони були розраховані на такі транспортні засоби, які тиснуть на вісь приблизно 40-60 тонн. Не розраховані. Вони були розраховані і будувалися за зовсім іншими технологіями", - заявив прем'єр.

"В Україні лише 170 тисяч кілометрів доріг. Із них 70 тисяч кілометрів - магістральних, тобто зв'язують обласні центри, країни. З цих 70 тисяч тільки 2 тисячі побудовані більш-менш нормально. Так що крадемо чи бідні, не побудували хороші дороги?" , - запитав Азаров.

На уточнення, що було розслідування Генпрокуратури, яке показало, "що все-таки крадуть", Азаров зазначив: "Ну крадуть, 5 копійок, можливо".

"Якщо крадуть, то винуваті повинні нести за це покарання. Вони несуть. Але спрощувати все до межі... Щойно сказав, у чому причина, відразу - "Крадуть!". Найпростіша відповідь і найнеправильніша відповідь", - вважає чиновник.

"Тому, що, якщо ми хочемо мати хороші дороги, нам потрібно вкладати приблизно по 60 мільярдів гривень на рік, будувати капітально, і ми до цього обов'язково прийдемо, ми вже почали", - сказав він.

"Звичайно, особливий біль, наприклад, у мене викликає одеська траса. Я спеціально по ній проїхав кілометрів 150, подивився, це було місяць тому... Я дав вказівку, щоб на ній почали закладати ями. Зараз там ямковість практично по цій трасі закрита", - заявив Азаров.

"А далі потрібно займатися капітальним ремонтом одеської траси, нікуди не дінешся. Це наш основний напрямок, пов'язаний з портами. Ми його зробимо таким самим гарним, як і на Львів...", - пообіцяв прем'єр.
 
"Найголовніше - знайти ресурс і робити дороги якісно, ​​вже надовго. Вже якщо почнемо робити, то робитимемо на десятиліття вперед...", - додав він.

Як відомо, завищення обсягів і вартості дорожніх робіт у 2012 році склало майже 177 мільйонів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News