Чорноморський флот здає приміщення в Севастополі під бари й магазини?

Субота, 2 березня 2013, 09:00

Чорноморський флот РФ продовжує активно практикувати суборенду, незважаючи на те, що раніше російські чиновники заявляли про припинення подібної практики.

Про це в коментарі ZN.UA заявив директор міжнародних програм Центру НОМОС Дмитро Штибліков.

"Частина територій та об'єктів, які не використовуються за прямим призначенням, здається в суборенду приватним структурам зі зміною їх цільового призначення, у тому числі в комерційних цілях. При цьому податки не сплачуються. Суборенда здійснюється, головним чином, за двома напрямками: оренда земельних ділянок, перш за все морських причалів, і передача в оренду приміщень і майна", - стверджує Штибліков.

За даними експерта, налічується 150-200 об'єктів, які російський Чорноморський флот здає в суборенду.

Зокрема, в Севастополі в суборенду здається 128 об'єктів ЧФ. На орендованих територіях і спорудах розташовані магазини, кафе, бари, склади, офісні приміщення і т.п.

Серед найбільш відомих суборендарів, наприклад, ТОВ "Акар", що орендує 175 м причальної стінки (70-й причал бухти Південна) і житлові приміщення в центральній частині Севастополя, а також ТОВ "Нові технології", яке орендує 2160 м причальної стінки, де організований приватний яхт-клуб і центр реабілітації та відпочинку яхтсменів. Плавпірс № 3а (новий номер № 4а) орендує у ЧФ ТОВ КДЦ "Болівар". Крім того, суборендарем є бар-ресторан "Ностальжі".

При цьому землі, займані підрозділами ЧФ Росії, дуже цікавлять і севастопольських чиновників, і українських бізнесменів.

"Землі Чорноморського флоту роздавалися і роздаються. Найчастіше за участю наших місцевих чиновників", - сказав Штибліков і навів приклад з аеродромом "Херсонес", який збиралися зайняти люди, які отримали на даній території земельні ділянки від Севастопольської міськадміністрації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування