Ідеї "Батьківщини": кримінал за затримку зарплати і власний газ для населення

Субота, 2 березня 2013, 15:52

Фракція "Батьківщина" внесла до парламенту понад 20 законопроектів на виконання передвиборчої програми Об’єднаної опозиції.

Як повідомляє прес-служба партії, зокрема, опозиція доповнила блок внесених антикорупційних законопроектів проектом №2434, яким пропонується встановити кримінальну відповідальність за подання завідомо неправдивих відомостей у декларації про доходи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Законопроект №2429 вдосконалює механізм запобігання та протидії корупції, стверджують у партії. Проект №2443 направлений на запобігання корупційним правопорушенням та нецільовому використанню державних коштів під час здійснення державних закупівель.

Пакет законопроектів щодо подолання безробіття включає, зокрема, проект закону №2433 щодо забезпечення трудових прав молоді. "Батьківщина" пропонує поступово збільшувати співвідношення робочих місць для молоді до чисельності штатних працівників від 5% до 15%.

Законопроектом №2423 передбачено посилення відповідальності за порушення законодавства про оплату праці, зокрема, запровадження кримінальної відповідальності за затримку виплати заробітної плати на строк понад 10 календарних днів.

Проектом закону №2427 запроваджується адміністративна відповідальність за будь-яку дискримінацію у сфері праці, у тому числі при прийнятті на роботу. Проектом закону №2441 зменшується ставка єдиного податку для сімейних підприємств.

Ще один пакет із чотирьох законопроектів стосується гарантування доступної та якісної медицини. Проект закону №2424 передбачає скасування владної реформи медицини та відновлення мережі закладів охорони здоров’я, які були закриті внаслідок цієї реформи.

Ще один блок законів стосується встановлення справедливих цін і тарифів у сфері ЖКГ та підвищення якості послуг у цій галузі.

Проект закону про порядок постачання природного газу населенню України (№ 2437) передбачає, що держава гарантує забезпечення населення в повному обсязі природним газом власного видобутку.

Законопроектом №2428 пропонується скоротити кількість та чисельність спецпідрозділів правоохоронних органів.

Проект №2425 передбачає припинення функціонування Державного земельного банку для унеможливлення нерегульованого продажу земель державної власності.

"Батьківщина" також внесла до ВР три законопроекти, які забезпечать соціальні гарантії матерям та покликані підвищити престиж материнства.

Законопроектом №2430, зокрема, запроваджується спеціальна щомісячна виплата на рівні прожиткового мінімуму для багатодітних матерів. Проект закону №2431 впроваджує спеціальний порядок оподаткування багатодітних матерів, при якому ставка податку залежить від кількості дітей, яких народила чи усиновила та виховує матір. А також пропонується законопроект, який спрощує порядок надання звання "Мати-героїня" (№2435).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування