Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник колонії здивувався, що Тимошенко одразу не відмовилася від другого суду

Понеділок, 4 березня 2013, 12:25

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не дала відповіді щодо своєї участі в судовому засіданні у справі про "ЄЕСУ", призначеному на вівторок, 5 березня.

Про це повідомив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Раніше пенітенціарна служба повідомила, що у неділю Тимошенко відмовилася їхати в понеділок на суд щодо вбивства Євгена Щербаня до Києва.

"Будемо намагатися отримати якійсь зрозумілу відповідь сьогодні протягом дня", - сказав Колпащіков у понеділок журналістам біля ЦКБ №5.

Він підкреслив, що Державна пенітенціарна служба не має наміру застосовувати силу для доставки Тимошенко до суду.

"Ніяких дій із застосуванням фізичної сили не буде. До тих пір, поки це все не відбудеться, як належить за законодавством, ніяких дій проводиться не буде", - сказав Колпащіков.

Він зазначив також, що в ЦКБ №5 створено умови для участі екс-прем'єра у судових засіданнях, які проходять як в Харкові, так і в Києві, в режимі відеоконференції - спеціально обладнана кімната знаходиться в 10 м від лікарняної палати екс-прем'єра.

За словами Колпащікова, Тимошенко може перебувати в цій кімнаті як сама, так і разом із захисником.

Як відомо, чергове засідання у справі "Єдиних енергетичних систем України" призначено на 5 березня, 10.00.

Попереднє засідання по справі відбулося 19 квітня цього року без Тимошенко. З тих пір суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть в режимі відеоконференції.

Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування