Яценюк впевнений, що після Власенка забрати мандат зможуть у кожного опозиціонера

Понеділок, 4 березня 2013, 12:39

В опозиції розглядають кілька варіантів подальших дій для недопущення позбавлення бютівця Сергія Власенка мандата.

Як повідомив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, відповідні питання обговорюватимуться на засіданні фракції у понеділок в обід.

Сам Яценюк залишив засідання під головуванням Володимира Рибака, оскільки той напряму відмовився відкликати заяву до ВАСУ стосовно Власенка попри наявність документів, які спростовують звинувачення по сумісництву.

Яценюк також висловив переконання, що мотивацією дій Рибака є пряма вказівка президента Віктора Януковича.

"Йому страшно, хоча людина в такому віці і з таким досвідом роботи могла б мати хоча б залишки якоїсь совісті. Але страх перед Януковичем в цьому випадку перетиснув законність, порядок і людські якості", - зазначив Яценюк.

На його думку, більшість очікує від опозиції блокування трибуни, оскільки хоче знищити парламент, "як єдиний орган, який не контролює сьогодні президент Янукович".

"Тому у нас є два варіант: або блокувати, або не блокувати. Але наше завдання - не дати побавити Власенка мандата, оскільки наступними можуть бути всі депутати від опозиції", - сказав він.

Паралельно за словами Яценюка, на опозиційних депутатів постійно чиниться тиск з боку влади.

"Йде скупка, тиск на бізнес, тиск на родичів і застосування цього батога, який вони видумали, коли найсправедливіший в світі адміністративний суд, що контролюється особисто Януковичем, може винести рішення про позбавлення мандату будь-якого депутата", - сказав Яценюк.

На його думку таким чином влада вирішила "обійти парламент", оскільки при персональному голосуванні ніколи не назбирається 226 голосів за таке рішення.

Яценюк також заявив про намір написати заяву про злочин щодо дій голови регламентного комітету Володимира Макеєнка.

"Зараз буде заява про злочин, в обов'язковому порядку. І це буде зареєстровано в загальному реєстрі заяв про злочин", - сказав Яценюк.

За 10 хвилин після того, як Яценюк пішов з засідання, нарада лідерів фракції закінчилася, однак про результати журналістам ніхто нічого не повідомив.

"Зараз буде заява про злочин, в обов'язковому порядку. І це буде зареєстровано в загальному реєстрі заяв про злочин", - сказав Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування