Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приміські столичні маршрути намагався "підгребти" партнер Вілкула - ЗМІ

Понеділок, 4 березня 2013, 15:32

Приміські столичні маршрути намагалися віддати компанії бізнес-партнера віце-прем’єра Олександра Вілкула.

Про це у понеділок пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Ділову столицю".

ПАТ "Північтранс", яка у серпні 2012 року виграла тендер Київської ОДА на найприбутковіші маршрути, які з’єднують Київ з пригородами (Буча, Вишневе, Вишгород, Ірпінь, Боярка, Бровари, Бориспіль, Коцюбинське), входить в орбіту впливу впливового одеського бізнесмена Сурена Сардаряна.

При цьому майже третина учасників, які близько 10 років обслуговують дані маршрути, під різними приводами були відсторонені від участі в конкурсі.

Сардаряна, який є власником одеського автовокзалу і контролює 80% місцевого ринку пасажирських перевезень, пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом.

Їх пов’язує криворізьке ТОВ "Весташляхбуд", співзасновниками якого є Каріне Сардарян і кіпрська фірма Oppugno Ltd.

Цю фірму джерела у Криворізькій міськраді називають вітриною бізнесу Юрія Вілкула. Протягом останніх 8 років вона незмінно виграє конкурси на ремонт міських доріг.

Як розповіла голова Київської обласної організації Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Олена Любомирська, 28 лютого "Північтранс" зняли з конкурсу, а маршрути повернули місцевим перевізникам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування