Янукович натякнув Путіну, що з газом треба активізуватися

Понеділок, 4 березня 2013, 16:17

Президент Віктор Янукович наголошує на важливості активізації співпраці України та Росії, зокрема у високотехнологічних сферах.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у резиденції "Русь" (Завидово, Тверська обл.), повідомляє прес-служба президента.

За словами Януковича, необхідно посилити й активізувати співпрацю передусім у питаннях атомної енергетики, зокрема в будівництві 3-го и 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

"Нам потрібно буде прийняти спільне рішення, щоб пришвидшити будівництво двох
атомних енергоблоків", - сказав президент.

Він також додав, що важливими у двосторонній співпраці є питання літакобудування, а саме активізація спільних проектів із будівництва літаків Ан-70 і Ан-124.

Президент наголосив, що українська сторона готова до проведення Третього міжрегіонального економічного форуму у Нижньому Новгороді.

"З нашої сторони форум на 90% готовий, залишилися деякі штрихи", - сказав Янукович, додавши, що міжрегіональне співробітництво між країнами розвивається досить успішно.

Окрему увагу він звернув на питання розвитку економічної інтеграції та співпраці України з Митним союзом.

За словами президента, під час зустрічі важливо поговорити і про газові питання.

"Наші фахівці, яких ми визначили на рівні робочих груп - вони досить глибоко просунулись. Нам напевно вже час підбити підсумки цих переговорів... Я думаю, що сьогодні ми повинні просунутися далі вперед у вирішенні цих питань", - зазначив Янукович.

Путін зазначив, що Україна і Росія підтримують відносини на всіх рівнях.

"У нас є хороші проекти в різних галузях, у тому числі високотехнологічних, це і космос, і авіабудівництво. Ми розвиваємо контакти у сфері енергетики, у тому числі атомної", - сказав Путін.

"Я радий можливості вас бачити і обмінятися думками про те, що стримує наше співробітництво і що треба робити для того, щоб воно розвиватися швидшими темпами", - додав президент Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування