У МЗС Німеччини провели "серйозну розмову" з українським послом

Понеділок, 4 березня 2013, 21:56

До МЗС Німеччини у понеділок був викликаний на бесіду посол України Павло Клімкін.

Про це повідомило агентство dpa, уточнивши, що офіційного коментаря після розмови з послом не надійшло.

За інформацією газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, підґрунтям для бесіди стала ситуація довкола екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання.

МЗС Німеччини стурбований зростанням тиску на її адвоката, депутата від партії "Батьківщина" Сергія Власенка, якого наприкінці січня не випустили за кордон для участі у сесії ПАРЄ, а минулого тижня постало питання про позбавлення його депутатської недоторканності.

В ситуації довкола Власенка Берлін формулює свою позицію безпрецедентно жорстко, пише газета.

Українській владі дали зрозуміти, що вони можуть "забути" про угоди про політичну асоціацію та вільну торгівлю, якщо не буде знайдено вирішення у справі Тимошенко. Позиції відомства федерального канцлера та МЗС Німеччини в цьому питанні збігаються.

При цьому Берліну важлива доля Тимошенко і пов'язаних з нею людей не тому, що вона "ангел", а оскільки її справа є прикладом зловживання в українському правосудді, зауважує видання.

1 березня президент України Віктор Янукович закликав Юлію Тимошенко подумати про поверненні збитків державі.

"Новий кримінальний процесуальний кодекс дозволяє економічні питання гуманізувати. Але за однієї умови - що будуть погашені збитки, завдані державі. Ось про це їй потрібно думати", - сказав Янукович.

Крім того, президент знову наголосив, що рішення про звільнення Тимошенко залежить не від нього.

"У мене нема права саджати і випускати з в'язниці нікого", - заявив глава держави і додав, що йому, "звичайно, не подобається", що екс-прем'єр відбуває покарання. Янукович сказав, що Тимошенко "слід було раніше думати", і він не розуміє, які в неї були мотиви підписувати невигідну газову угоду з Росією.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News