Суд залишив в силі ухвалу, через яку депутатів "викинули" з лікарні Тимошенко

Вівторок, 5 березня 2013, 13:08

4 березня рішенням Апеляційного суду Харківської області було відмовлено в задоволенні апеляційної скарги Тетяни Слюз на ухвалу Дзержинського райсуду Харкова, згідно з якою депутатів-жінок "викинули" з лікарні Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини", яку розповсюдила прес-служба партії.

"Таким чином, влада в черговий раз продемонструвала своє зухвале нехтування законом та фактично легітимізувала незаконні дії невідомих осіб, які силою винесли народних депутатів жінок - Олександру Кужель, Людмилу Денисову та Тетяну Слюз з приміщення лікарні "Укрзалізниці", - йдеться в заяві.

В "Батьківщині" нагадали, що згідно з статтею 17 Закону "Про статус народного депутата" народний обранець користується правом безперешкодно відвідувати органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також правом безперешкодного доступу на всі підприємства, в установи та організації, розташовані на території України, незалежно від їх підпорядкування, форм власності, режиму секретності.

"Більше того, народний депутат у разі порушення прав, свобод і інтересів людини та громадянина має право вимагати негайного припинення порушення або звертатися з вимогою до відповідних органів державної влади", - повідомили в "Батьківщині".

Як відомо, раніше повідомлялося, що жінок-депутатів "виставили" з лікарні силою.

Пізніше тюремники заявили, що депутаток випровадили з лікарні Тимошенко за рішенням суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News