УДАРівці при блокуванні просто виділялися светрами - Турчинов

Вівторок, 5 березня 2013, 13:42

Олександр Турчинов спростовує, що об'єднана опозиція "Батьківщина" перебуває на грані розвалу.

"Це не правда, а мрії Банкової", - заявив він в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Такі запитання ставили й рік тому, і два, і три… А Батьківщина продовжує боротьбу й зміцнює свої позиції. Подивіться, який марш протесту провела київська міська організація. У Києві такого давно не було", - додав Турчинов.

"Ніякого розвалу немає й не буде", - заявив соратник Юлії Тимошенко.

Турчинов наголосив, що "конфліктів усередині партії, на які розраховує Адміністрація президента, нема".

За його словами, відносини між старими партійцями та Арсенієм Яценюком "нормальні".

На запитання, чи управляє фракцією Тимошенко, Турчинов відповів: "Оперативно – ні. Для цього треба бути в парламенті. Але вона задає стратегію, ставить стратегічні завдання".

Він також не погодився, що його соратники не підтримали Віталія Кличка, коли "УДАРівці" почали блокувати трибуну й президію у Верховній Раді.

"Почали блокувати трибуну ми. Це була наша ініціатива. І заблокували трибуну всі демократичні сили разом. Єдиною відмінністю були яскраві светри УДАРу, які вони одягли, незважаючи на домовленість про носіння жовто-блакитних стрічечок. Тобто депутати Кличка були просто більш помітними", - заявив Турчинов.

"Інше питання полягає в тому, що вони вирішили залишатися на ніч, хоча в цьому не було необхідності: зібрати в несесійний тиждень сесію було практично неможливо, і загрози розблокування парламенту не було. Коли виникла така загроза, "Батьківщина" залишилася на нічне чергування, і "регіонали" побоялися атакувати", - додав він.

Турчинов також сказав, що до розблокування Верховної Ради намагався схилити від влади не тільки секретар РНБО: "У Раді були всі. І Клюєв, і Арбузов, і Азаров. Тож я б не переоцінював роль секретаря РНБО в цьому процесі".

"Директора (парламенту у влади) немає. Зараз Клюєв демонструє, що виконувати роль першого віце-прем'єра в Арбузова виходить гірше, ніж у нього. Але у влади проблема не в слабкості й безпорадності більшості, а в єдності опозиції", - заявив він.

"Якщо почнеться нормальне конституційне голосування, це буде кінцем більшості. Вихід для них один – іти на нові провокації, щоб зірвати стабільну роботу парламенту й персональне голосування", - вважає Турчинов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування