Ліцензії на імпорт ліків отримали 130 компаній – Азаров

Середа, 6 березня 2013, 09:43

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що станом на 6 березня більше 130 імпортерів ліків отримали ліцензію за спрощеною процедурою.

Про це він сказав на засіданні уряду 6 березня.

"Ліцензії за спрощеною процедурою, фактично просто за заявою, вже отримали більше 130 імпортерів ліків і отримають всі, хто подасть цю заяву. Ми зняли надумані проблеми і опір елементарному наведенню порядку. А порядок наводити необхідно!", - сказав Азаров.

Він пояснив це тим, що з 12 тисяч найменувань лікарських засобів, зареєстрованих в Україні, 8 тисяч – імпортних.

"Так ось – українські ліки вже другий рік виробляються відповідно до міжнародних стандартів, на сучасному обладнанні, їх якість і ефективність контролюється від виробництва до аптечних полиць. А про імпортні ліки далеко не завжди відомо, як вони вироблялись, як транспортувались. І взагалі – це ліки чи, як жартують лікарі, – жива водичка?", - сказав він.

"А хтось вибачився перед дезінформованими громадянами за справжню істерію, розгорнуту у ЗМІ упродовж місяця? Дуже сподіваюсь, що наші люди зроблять правдиві висновки з чергової спроби налаштувати їх проти влади та проти наведення порядку", - заявив Азаров.

Він наголосив, що не дозволить, щоб людей "обманювали або завищували ціни".

"Вчора у мене була серйозна дискусія з керівниками компаній найбільших імпортерів ліків, які забезпечують 90% поставок. Я сказав, що моя пропозиція проста: ми разом повинні встановити цивілізований порядок продажу ліків, який полягає в тому, щоб в Україні продавалися лікарські засоби тільки підтвердженої ефективності і за справедливою ціною, щоб не було зайвих посередників", - сказав прем’єр.

Він наголосив, що дистриб'ютори погодилися з ним і запевнили, що "стратегічно зацікавлені, щоб в країні був цивілізований ринок ліків".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування