Регіонал: Парламент прийме все необхідне для євроінтеграції до 1 травня

Середа, 6 березня 2013, 11:27

Депутат від фракції Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко переконаний, що до 1 травня парламенту вдасться прийняти необхідні для євроінтеграції закони.

Про це він заявив 6 березня, повідомляє УНІАН.

"У нас є чіткий перелік, він відпрацьований. Переважна більшість даних законів уже зареєстрована у Верховній Раді, і ми деякі з них уже розглянули на профільних комітетах", - сказав депутат.

Він відзначив, що на сьогоднішній день неможливо розглянути дані закони у форматі пленарного засідання через блокування Верховної Ради опозицією, але робота над ними триває.

Мірошниченко висловив думку, що до травня частина необхідних законів буде прийнята в цілому, частина – у першому читанні.

Як відомо, 18 лютого Кабінет міністрів оприлюднив план першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу на 2013 рік.

Україна і ЄС завершили переговори щодо угоди про асоціацію в грудні 2011 року, а 30 березня 2012 року – парафували цю угоду.

10 грудня 2012 року Рада іноземних справ ЄС схвалила рішення про можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті "Східного партнерства", який повинен відбутися в листопаді 2013 року.

Угода може бути підписана за умови прогресу з боку України в сфері проведення реформи виборчого законодавства, судової реформи, вирішення проблем вибіркового правосуддя й низки інших реформ, зокрема – у сфері боротьби з корупцією й поліпшення бізнесу-клімату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...