"Регіони" найняли лобістів, щоб інформувати світ про "папєрєдніков"

Середа, 6 березня 2013, 12:42

Лобістський пул Партії регіонів поповнився ще двома структурами.

Про це йдеться у статті "Української правди".

Депутат від Партії регіонів Дмитро Шпенов звернувся до офісів компаній Arnall Golden Gregory LLP та Tauzin Consultants LLC з проханням надати йому "консультації з питань політики інформування державних та політичних діячів Сполучених Штатів про поточні події в Україні".

У контракті, який підписав Шпенов 26 грудня 2012 року, предметом надання послуг є поліпшення українсько-американських відносин.

Лобісти стверджують, що, окрім стандартних послуг щодо допомоги в організації зустрічей з представниками уряду США і членами Конгресу, Шпенов попросив також: "допомогти у інформуванні Конгресу та Адміністрації президента США про економічно невигідну політику колишнього українського уряду, яка нанесли збитки Україні та українському народові".

У відповідь на запит Шпенова американські юристи запропонували депутату підписати контракт про надання послуг.

Згідно з пропозицією, мінімальна щомісячна вартість послуг Arnall Golden Gregory за подібні послуги складає 40 тисяч доларів.

Крім того, Шпенов має відшкодовувати всі витрати на відрядження, ксерокопіювання, поштові та кур'єрські послуги, а також сплачувати вартість використання факсу, друк матеріалів тощо. Також депутат буде компенсувати вартість послуг сторонніх експертів, перекладачів і консультантів.

"Гроші будуть виплачуватися за актом виконаних робіт. Мої кошти дозволяють мені оплачувати цей контракт. Не будуть дозволяти - розірву його", - заявив Шпенов у коментарі "Українській правді".

"Договір я уклав у грудні 2012 року. Інформаційне поле щодо України у світі формується однією стороною. Я хочу, щоб Україна була представлена більш позитивно. Тому лобісти будуть займатися промоушеном у Америці", - уточнив він.

За словами депутата, він найняв Arnall Golden Gregory LLP "з власної ініціативи" та оплачує її послуги "з особистих коштів".

Цікаво, що в розмові з "Українською правдою" депутат відмовився назвати вартість послуг компанії Arnall Golden Gregory LLP, не будучи обізнаним, що ця інформація є публічною в Америці.

Ще одним інструментом просування інтересів Партії регіонів в Європі виступає "Європейський центр сучасної України". Цю організацію було створено рік тому. В число засновників увійшли тодішні депутати-регіонали Леонід Кожара, Євген Геллер та Віталій Калюжний.

Керівниця організації Іна Кірш приховувала ці прізвища, аж поки "Українська правда" не виявила їх у бельгійських статутних документах.

"Українській правді" стало відомо, що 31 жовтня 2012 року чоловік Іни Кірш - Роберт ван де Ватер - був призначений радником прем’єра Миколи Азарова.

Це сталося через три дні після того, як закінчилася його місія незалежного спостерігача на виборах. Ван де Ватер був поданий організацією своєї дружини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування