Transparency International: Україна неефективно бореться з корупцією

Середа, 6 березня 2013, 14:05

Ефективність органів влади у виконанні держпрограми з протидії корупції в Україні на 2011-2015 роки низька.

Це констатують представництво міжнародної антикорупційної неурядової організації Transparency International в Україні, а також низка інших громадських організацій, повідомляють "Українські новини".

Як повідомили на прес-конференції керівник контактної групи Transparency International в Україні Олексій Хмара та представники 2 організацій, відповідні висновки були зроблені за результатами суспільного моніторингу.

Крім того, громадські організації відзначають наявність великої кількості текстових помилок у самій програмі.

Так, у ній неодноразово вказується неіснуючий державний орган "Військова служба у справах у Збройних силах".

На думку громадських організацій, більшість фінансових заходів програми не стосуються безпосередньо боротьби з корупцією.

Зокрема, Міністерство охорони здоров'я, згідно зі програмою, має витратити 803 млн гривень на введення електронного обігу медичних форм, тоді як грошей на боротьбу з корупцією на місцевому рівні взагалі не передбачено.

Хмара зазначив, що необхідно невідкладно провести засідання Національного антикорупційного комітету при президенті з питань ефективності виконання держпрограми.

За його результатами, при участі незалежних громадських експертів необхідно розробити пакет змін до антикорупційної програми та зменшити кількість її пріоритетів (їх зараз 15).

Як повідомлялося, Україна посіла 144-е місце за індексом корупції, розрахованим організацією Transparency International за 2012 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування