Опозиціонери вимагають справ на депутатів, через яких Власенко без мандата

Середа, 6 березня 2013, 16:54

Члени регламентного комітету від опозиції вимагають від Генпрокуратури та МВС покарати осіб, які сфальсифікували документи комітету щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

Відповідні колективні звернення за підписами нардепів Андрія Пишного, Валерія Карпунцова, Ігоря Швайки, Володимира Бойка, Арсена Авакова, Едуарда Гурвіца та Анатолія Диріва були спрямовані 5 березня, повідомляє в середу "Батьківщина".

У документі опозиціонери нагадують, що на основі нібито висновку регламентного комітету від 27 лютого голова Верховної Ради подав адміністративний позов про дострокове припинення повноважень народного депутата Власенка.

При цьому, як ідеться у зверненнях, 8-ми членам регламентного комітету від фракцій "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" взагалі не було повідомлено про можливе засідання комітету 27 лютого – із 17 членів комітету на тому засіданні "були присутні лише п’ять" депутатів.

"У той же час, за законом "Про комітети Верховної Ради України" засідання комітету є повноважним, якщо на ньому присутні більше половини від затвердженого Верховною Радою складу його членів", - наголошують опозиціонери.

Перший заступник голови регламентного комітету, депутат фракції "Батьківщина" Андрій Пишний наголосив, що такі дії з боку депутатів більшості є грубим порушенням вимог законодавства, що містять ознаки злочину.

"Ми категорично заявляємо, що 27 лютого 2013 року жодного повноважного засідання регламентного комітету не проводилося", - заявив він.

"Ми також зверталися до голови комітету з вимогою надання протоколу та стенограми цього засідання, проте документів так і не було надано. Сьогодні констатуємо порушення законів про регламент Верховної Ради та про комітети ВР", - наголосив Пишний.

Депутати від опозиції вимагають від Генпрокуратури та МВС "провести перевірку та вжити заходів для притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів – членів комітету з питань регламенту та відповідальних працівників секретаріату, які здійснили фальшування документів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування