Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" запевняє, що сумісництво будуть викорінювати і далі

Четвер, 7 березня 2013, 09:28

Парламентарії, яких Вищий адмінсуд позбавив депутатських мандатів, могли вже давно визначитися: вони в парламенті, чи займаються своїми власними справами.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи рішення ВАСУ щодо позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка.

"Настав час, щоб ті, хто займається бізнесом, адвокатською діяльністю або обіймає посаду в органах держвлади і є одночасно депутатами, нарешті визначилися: вони або в політиці і сумлінно виконують роботу народного депутата, або займаються іншими справами. Третього не дано", - заявив він.

За його словами, проблема сумісництва для Верховної Ради є такою ж актуальною, як і питання про персональне голосування.

"Якщо ми спільними зусиллями зуміли навести лад у питанні персонального голосування, то, напевно, повинні також розставити крапки над "і" в проблемі сумісництва", - цитує політика прес-служба партії.

"Коли ВАСУ прийняв рішення про позбавлення депутатського мандата народного депутата, члена фракції Партії регіонів Андрія Веревського, ніхто в опозиції не кричав, що судді діяли незаконно", - зазначив Олійник.

"Коли ж з'явилося аналогічне рішення відносно Власенко, тут опозиція проявила свою вибірковість, діючи за принципом "так, Власенко порушник. Але він наш порушник", - додав депутат.

Він вважає, що виявлені факти сумісництва народних депутатів і рішення суду щодо депутатів-порушників закону необхідно вітати, адже "в такому випадку в Україні буде правовий порядок".

Олійник також вважає, що у Власенка нарешті з'явилася можливість сконцентруватися на захисті Юлії Тимошенко.

"Втративши через власну халатність та недбалість мандат народного депутата, Власенко має радіти, адже тепер у нього з'явиться унікальна можливість сконцентруватися на захисті Юлії Тимошенко. Всі свої сили і знання він повинен направити на допомогу екс-прем'єру", - зазначив політик.

На його переконання, правоохоронні органи наразі не мають підстав для арешту Власенко.

"Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін дав однозначно зрозуміти: прокуратура не має наміру затримувати Власенка, тому всі заяви адвоката Тимошенко про можливий арешт є маніпуляцією і черговою спробою привернути до себе увагу", - зазначив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування