Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчий комітет РФ: Літак Качиньського розбився не через вибух

Четвер, 7 березня 2013, 12:51

Причиною катастрофи Ту-154 президента Польщі під Смоленськом було рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а не вибух.

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

За даними прес-служби, в період з 18 лютого по 7 березня 2013 року в Москві і Смоленську була проведена спільна робота російських і польських слідчих у кримінальній справі про катастрофу літака президента Польщі Леха Качиньського 10 квітня 2010 року.

Зокрема, за участю російських і польських експертів були проведені огляди вилученого стовбура дерева (берези), з яким під час посадки зіткнулося повітряне судно.

"Вилучені об'єкти були досліджені російськими і польськими експертами в галузі трасології, металознавства, вибухотехніки із застосуванням спеціальних технічних засобів. За результатами проведених оглядів і досліджень експертами встановлено, що на оглянутих та досліджених об'єктах будь-які сліди вибуху відсутні", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, відзначили в Слідчому комітеті РФ, за запитом польської сторони на місці авіакатастрофи в Смоленській області спільно проведені додаткові огляди дерева і фрагментів розбитого польського літака, а також вилучені зразки конструкції повітряного судна для порівняльного дослідження.

Як відомо, вранці 10 квітня 2010 року президент Польщі Лех Качинський з дружиною Марією вилетіли з Варшави до Смоленська на борту польського урядового літака ТУ-154М. Разом з президентом летіла делегація, що складалася з політичних, військових, громадських і релігійних діячів Польщі загальною чисельністю 87 осіб.

Крім того, на борту літака було 7 членів екіпажу.

При заході на посадку в аеропорту "Смоленськ-Північний" літак зіткнувся з деревами. Усі 96 осіб, які були на борту, загинули.

У січні 2011 року Міжнародний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування катастрофи літака. Безпосередньою причиною катастрофи було визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами – недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.

Газета Rzeczpopolita написала, що польські експерти виявили на фрагментах президентського Ту-154, що зазнав катастрофи у Смоленську у квітні 2010 року, сліди вибухівки, які могли потрапити на них вже після падіння літака на землю і походити ще з часів Другої світової війни.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...