Інваліди просять Королевську і Азарова прогнати від них бізнесмена

Четвер, 7 березня 2013, 15:04

Інваліди просять захистити їх від дій новопризначеного директора Фонду соціального захисту інвалідів Ігора Забокрицького.

Про це йдеться у їх відкритому листі на ім'я прем’єра Миколи Азарова, міністра соціальної політики Наталії Королевської та глави комітету Верховної Ради Валерія Сушкевича.

Вони розповіли, що "понад 7 років діє життєво важлива для всіх громадян з інвалідністю програма таборів реабілітації, яку ініціювали інваліди України на виконання Закону "Про реабілітацію інвалідів".

"Програма допомагала інвалідам шляхом фізкультурно-спортивної реабілітації здобути навички незалежного життя, навчитись пристосовуватись до тих бар’єрів, які перед нами ставить суспільство", - зазначають інваліди в листі.

Підписанти листа повідомляють, що зараз ця програма "фактично знищується".

"Чи знає міністр соціальної політики, що "крутий дядько" від бізнесу Ігор Забокрицький, який призначений нею керівником Фонду соцзахисту інвалідів (з її передвиборчого списку), запросто викидає інвалідів з реабілітації", - запитують вони.

Інваліди уточнюють, що "він зараз зриває проведення таборів реабілітації для Вінницького, Волинського, Закарпатського, Івано-Франківського, Харківського, Чернігівського та Львівського регіонів".

"Інваліди з різними ураженнями, планували брати участь у таборах реабілітації, і були уже у списках по областях, за останні копійки придбали квитки зі своєї мізерної пенсії, які ми зараз просто втратили, адже нашу реабілітацію відмінив директор Фонду інвалідів...", - йдеться в листі.

"Вже два тижні інваліди чекають підпису на реабілітаційні заходи, що фінансуються з Фонду соціального захисту інвалідів, великого бізнесмена, який сидить на грошах інвалідів", - зазначають інваліди.

Звернення підписали глава правління всеукраїнської громадської організації інвалідів "Група активної реабілітації" Ярослав Грибальський, виконавчий директор Володимир Аін, інструктори активної реабілітації цієї організації Олег Колпаков, Ірина Твердохліб, Олександр Сухан та Валерій Темнеков.

Також серед авторів представник асоціації незрячих юристів Олег Лепетюк, представник ГО "Генерація активної дії" Богдан Мойса, інструктори активної реабілітації Володимир Кушко і Уляна Смирнова.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування