Стосовно депутата Держдуми, який втратив мандат, порушили справу

Четвер, 7 березня 2013, 20:14

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно члена фракції "Справедлива ​​Росія" в Держдумі Олега Міхєєва, нещодавно позбавленого депутатського імунітету.

Як повідомляє BBC Russian, депутата підозрюють у шахрайстві, замаху на шахрайство і перешкоджанні здійсненню правосуддя з використанням службового становища.

Перші дві статті передбачають покарання до п'яти років позбавлення волі, третя - до чотирьох років.

"За версією слідства, Міхєєв причетний до неправомірного заволодіння 14 об'єктами нерухомого майна "Волгоградського моторобудівного заводу" на суму понад 500 мільйонів рублів, замаху на розкрадання шляхом шахрайства 2,1 мільярда рублів "Промсвязьбанка", а також до перешкоджання здійсненню правосуддя", - сказали в прес-службі СКР.

У лютому за запитом генеральної прокуратури Держдума позбавила Міхєєва депутатської недоторканності.

Сам Міхєєв в інтерв'ю "Інтерфаксу" заявив, що нічого не знає про порушення справи, і додав, що з моменту позбавлення недоторканності його так і не викликали на допит в СКР.

Як відомо, "Справедлива Росія" - офіційно зареєстрована лівоцентристська політична партія в Росії, яка дотримується ідеології соціал-демократії та модернізованого соціалізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...