В інституті Затуліна змінився головний по Україні

Субота, 9 березня 2013, 09:02

Відділ вивчення України в російському Інституті країн СНД очолив Володимир Жарихін.

Про це УНІАН повідомили в Інституті країн СНД.

"Головне наше завдання максимально проводити дослідження політичної, економічної та іншої ситуації в Україні без нав'язування самим собі стереотипів. Нав'язування стереотипів, перетворення з дослідників на людей, які самі себе агітують, виходячи з власних ідеологічних уявлень, спотворює реальну картину того, що відбувається в сусідній і дуже важливій для нас країні - в Україні", - сказав Жарихін.

Він підкреслив, що найголовнішим в його роботі буде неупереджене і об'єктивне вивчення процесів, які відбуваються в Україні.

Жарихін повідомив, що така робота Інститутом країн СНД проводиться не лише для керівництва Росії, а й для громадськості.

При цьому він відзначив, що в РФ більшість людей, навіть достатньо політизованих, не стежать за тим, що відбувається в Україні, але при цьому користуються різними дослідженнями, зокрема підготовленими Інститутом країн СНД.

Він підкреслив, що в Росії часто свої фобії видають за знання, а це може призводити до політичних помилок тих, хто ухвалює рішення, а також може призвести до нав'язування якихось рішень людям, які ухвалюють рішення з боку громадської думки, яка сформувалася на помилкових даних.

До цього відділ України очолював Кирило Фролов, якого раніше оголошували персоною нон-грата в Україні. Очолює Інститут країн СНД Костянтин Затулін, якого також раніше оголошували персоною нон-грата в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...