У КМДА киянам рекомендують зібрати речі і не панікувати

Понеділок, 1 квітня 2013, 10:03

У КМДА рекомендують мешканцям столиці в разі раптової повені якнайшвидше зібрати предмети першої необхідності і забратися на підвищене місце.

Про це йдеться я у повідомленні КМДА.

Серед предметів першої необхідності називаються документи, медична аптечка, сірники (запальничка), хліб, питна вода.

"Необхідно бути готовим до евакуації по воді, у тому числі за допомогою підручних плавзасобів. За таких обставин не слід піддаватися паніці та втрачати самоконтроль, потрібно спокійно вжити заходи, що дозволяють рятувальникам своєчасно виявити людей, відрізаних водою і які потребують допомоги", - йдеться у повідомленні.

Також у КМДА рекомендують уважно прослухати інформацію і виконати всі вимоги паводкової комісії Міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

"Важливо відключити газ, електроенергію і воду. Тварин необхідно випустити з приміщень (якщо це приватний будинок). Надайте необхідну допомогу літнім людям та інвалідам у вашому будинку. Стрибати у воду можна тільки в разі крайньої необхідності, переохолодження може стати причиною смерті", - наголошують у КМДА.

"Якщо небезпека опинитися у воді велика, то треба зняти важкий і незручний одяг та роззутися. Документи і цінності бажано помістити в поліетиленовий пакет і заховати в надійному місці", - рекомендують у КМДА.

Також фахівці дають рекомендації, як діяти після повені.

"Перед тим, як увійти до будівлі, перевірте, чи не загрожує вона обвалом або падінням якогось предмета. Перевірте приміщення (для видалення газів, що накопичилися). Не вмикайте електроосвітлення, не користуйтеся джерелами відкритого вогню, не запалюйте сірників до повного провітрювання приміщення і перевірки справності системи газопостачання", - йдеться у повідомленні.

"Також перевірте справність електропроводки, водопроводу і каналізації, не користуйтеся ними до тих пір, поки не переконаєтеся в їхній справності за допомогою фахівців. Для просушування приміщень відкрийте всі двері і вікна, приберіть бруд з підлоги і стін. Не вживайте харчові продукти, які були в контакті з водою", - додали в повідомленні.

Також у КМДА просять киян просять повідомляти на номер Контактного центру міста: 15-51 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (з мобільного). 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News