Азаров каже, що сильних паводків не буде

Понеділок, 1 квітня 2013, 13:44

Танення снігу в Києві не очікується миттєво, воно розтягнуто в часі на 10-15 днів, але влада все одно готується до паводку.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є заспокійливі фактори, які говорять про те, що танення снігу не буде миттєвим, тому що очікуються не такі вже високі температури, з мінусом вночі. Ніяк зима не хоче йти", - сказав він.

"Це буде сприяти тому, що не буде такого різкого потепління, яке завжди призводить до великих потоків води. У нас за часом на 10-15 днів все буде розтягнуто", - сказав Азаров.

У той же час прем'єр констатував, що Київ серйозно готується до паводку.

"Зараз вживаються всі можливі технічні заходи, підтягуються до Києва велику кількість техніки, більше 70 насосних станцій, вони встановлюються зараз там, де можливе підтоплення вулиць", - сказав Азаров.

Він також повідомив, що на період можливих паводків в Держслужбі з надзвичайних ситуацій буде працювати цілодобова інформаційна служба.

"Я прийняв рішення, що в ГСЧС буде цілодобово працювати на період паводку інформаційна служба, яка буде інформувати, отримувати сигнали наших людей і приймати оперативно заходи", - сказав Азаров.

Прем'єр визнав, що під час снігопадів суттєвою недоробкою влади була відсутність належним чином організованого інформування населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...