Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Житомирський губернатор вважає паводок корисним

Понеділок, 1 квітня 2013, 14:19

Глава Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук заявляє, що паводок потрібен Житомирській області для очищення джерел річок.

Про це губернатор заявив під час брифінгу в Коростишеві, передають Ukranews.

"Житомирська область - регіон, в якому паводок формується: у нас на Поліссі беруть початок 8 річок. Ми не боїмося паводку, більше того - він нам потрібен. Річки в Житомирській області тихохідні, і щоб прочистити джерела, потрібна велика вода. І коли розіллються русла - це для нас на врожай", - сказав він.

Також губернатор повідомив, що область буде серйозно готуватися до паводків: підготовлені 180 спеціальних насосних станцій, створена 2-стороння меліоративна система, працюють 170 постів, які щодня контролюють стан води.

Для виконання протипаводкових робіт на об'єктах облводресурсів створена 41 аварійна бригада, яка укомплектована 66 одиницями спеціальної техніки, при необхідності буде задіяно 280 осіб.

Налагоджений постійний зв'язок та узгоджений порядок взаємодії з водогосподарськими організаціями Хмельницької, Вінницької та Київської областей, а також з прикордонними районами Білорусі (Єльський, Наровлянський, Лельчицький).

Згідно з інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, в басейнах річок Уборть, Уж і Тетерів та їх притоках зростання рівня води може досягти 0,8-1,5 метра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування