Македонія продовжила безвізовий режим для українців до 2018 року

Понеділок, 1 квітня 2013, 15:35

Македонія 15 березня продовжила безвізовий режим для громадян України до 2018 року.

Про це повідомив на прес-конференції посол Македонії в Україні Ацо Спаноскі, повідомляє УНІАН.

"Македонія ухвалила рішення про продовження дії безвізового режиму з Україною на наступні 5 років. До 2018 року громадяни України без віз можуть відвідувати Македонію", - сказав посол.

За його словами, завдяки цьому буде подовжено тісну співпрацю між Україною та Македонією у сфері культури, туризму, освіти, охорони здоров’я, науки, а також в економіці, чому сприятиме угода про зону вільної торгівлі.

"Впродовж кількох років ми побачили, що якщо немає віз, то і громадяни більше між собою спілкуються, і бізнесмени більше співпрацюють", - додав посол.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Леонід Кожара уточнив, що рішення македонського уряду дійсне з 15 березня цього року.

"Я думаю, що скасування візового режиму позитивно позначиться на двосторонніх відносинах і дозволить збільшити поїздки громадян обох країн", - сказав він.

Міністр також повідомив про домовленість скасувати візовий режим для громадян Македонії на 2 роки – до 2015-го.

Кожара також повідомив, що за останні 3 роки візовий режим скасовано чи спрощено з 17-ма країнами, зокрема Австралією, Албанією, Аргентиною, Болгарією, Ізраїлем, Кіпром, Норвегією.

Громадяни України, які відвідуватимуть Македонію терміном до 90 днів, в’їжджатимуть на її територію за наявності дійсного паспорта для виїзду за кордон.

Якщо громадяни України їдуть до Македонії наземним транспортом, вони мають потурбуватися про оформлення дво- або багаторазових віз для транзитного перетину території Румунії, Болгарії або інших країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News