Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники задокументували відмову Тимошенко їхати на допит Тарути

Понеділок, 1 квітня 2013, 22:38

Державна пенітенціарна служба склала акт про відмову екс-прем'єра Юлії Тимошенко бути етапованою до Києва на допит свідка Сергія Тарути.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У ДПтС зазначили, що у понеділок співробітники колонії "неодноразово цікавилися позицією Тимошенко щодо її етапування завтра, 2 квітня, до Києва".

"Під час першої розмови засуджена відмовилася повідомити, чи готова до етапування і заявила про те, що пенітенціарна служба має "діяти по закону", а тому не має права вивозити її зі стаціонарного закладу, адже це, за її словами, суперечить вимогам КПК", - зазначили у відомстві.

"У зв’язку з цим, засуджену було поінформовано про те, що керівництво колонії має намір скласти відповідний акт про її відмову бути етапованою. Після цього, засуджена написала заяву, у якій зазначила, що має бажання їхати до суду", - розповіли в ДПтС.

"Після отримання заяви, керівник Качанівської виправної колонії знову пішов спілкуватися із засудженою", - зазначили у відомстві.

"Тимошенко у відповідь сказала, що той факт, що вона начебто має бажання брати участь у засіданні суду не означає, що пенітенціарна служба має право її етапувати, адже вона перебуває у медичному закладі", - заявили у ДПтС.

"Жодних додаткових пояснень, не зважаючи на конкретні запитання Ігоря Колпащикова, на приклад, "Яким чином ви маєте намір дістатися автомобіля?", "Чи потрібна допомога під час етапування співробітників колонії?", Тимошенко не надала", - додали у пенітенціарній службі.

"Вона заявила: "Я вам більше нічого не скажу. Робіть по закону", - наголосили у відомстві.

"У зв’язку з тим, що позиція засудженої нічим не відрізняється від попередніх разів, тобто вона пише одне, але від етапування відмовляється, пенітенціарною службою після роз’яснень норм діючого законодавства було складено відповідний акт про відмову Тимошенко бути етапованою до Києва. Акт передано до суду", - сказали у ДПтС.

"Окремо зазначаємо, що заяви адвокатів засудженої, на наше переконання, спрямовані в першу чергу на дискредитацію роботи пенітенціарної установи, а також на введення в оману громадськості. Адже інакше, логічно пояснити поведінку і засудженої, і її захисту неможливо", - додали у відомстві.

Як відомо, вранці 1 квітня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що Тимошенко хоче бути присутньою при допиті бізнесмена Сергія Тарути на суді у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...