Тимошенко знову намагаються засудити в американському суді

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:40

Окружний суд Південного округу Нью-Йорку прийняв до розгляду новий позов компанії UTICo проти Юлії Тимошенко.

Відповідна інформація міститься в ухвалі судді Пола Кротті від 10 квітня, яка є в розпорядженні Української правди.

Поданий позов засновано на підставі закону США про організації, що діють під впливом рекету й корупції (Racketeering and Corrupt Organization Act - RICO).

В ухвалі суду сказано, що 12 грудня 2012 суд відхилив попередній позов компанії UTICo проти Юлії Тимошенко, оскільки позивач не зміг довести, що пов"язані особи Юлії Тимошенко вчиняють будь-які дії на території штату Нью-Йорк або що вона заснувала там будь-який бізнес. 

Суд зазначив, що за новим позовом, поданим в рамках закону RICO, Тимошенко може оскаржувати правомірність його подання.

Суперечка між Тимошенко і UTICo сягає середини 1990-их років, коли очолювана нею "Корпорація Український Бензин" найняла UTICo для отримання грошей, які їм заборгували торгові компанії в Індії.

Після конфлікту між Тимошенко і UTICo американська компанія в 2005 році виграла суд проти корпорації ЄЕСУ в штаті Массачуссетс з вимогою виплатити їм 18,3 мільйонів доларів.

З тих часів UTICo поки безрезультатно намагається відсудити ці гроші в Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко на території США.

Також компанія UTICo має довіреність Генпрокуратури на розшук та повернення в Україну коштів Павла Лазаренка за комісію в розмірі 12 відсотків.

Подробиці цієї довгограючої історії читайте в статті: "Американський фронт проти Юлії Тимошенко"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News