До "списку Магнітського" ​​потрапив уродженець України і ще 17 осіб

П'ятниця, 12 квітня 2013, 20:30

До "списку Магнітського", опублікованого на сайті Мінфіну США, увійшли 18 осіб, серед яких, окрім росіян є уродженці України, Азербайджану та Узбекистану.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", всупереч очікуванням і повідомленням, що з'явилися раніше, високопоставлених російських чиновників в цьому списку немає.

У списку значаться переважно співробітники правоохоронних органів, які, за версією укладачів списку, мали відношення до розслідування кримінальної справи стосовно співробітника фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського: слідчі Павло Карпов, Олег Сільченко, колишній високопоставлений співробітник Слідчого комітету МВС, а нині працівник прокуратури Олег Логунов.

До "списку Магнітського" увійшли також уродженець Чечні Леча Богатирьов, житель Підмосков'я Олексій Дроганов, уродженець Чечні Казбек Дукузов, москвичка Олена Хіміна, москвич Дмитро Комнов, житель Підмосков'я Олексій Криворучко, уродженець Баку Артем Кузнєцов, москвичі Андрій Печегін, Сергій Підопригора, москвичка Олена Сташин.

А також співробітниця податкової інспекції Ольга Степанова, яка очолювала податкову інспекцію Москви 28; москвич Дмитро Толчинський, москвичка Світлана Ухналева і уродженка Мічурінська Наталія Виноградова.

У списку значиться і уродженець України Іван Павлович Прокопенко (народився 28 вересня 1973 року у Вінниці). За даними ЗМІ, Прокопенко - начальник СІЗО "Матроська тиша" в Москві.

За даними агентства Інтерфакс-Україна ", Прокопенко є громадянином Російської Федерації.

Як відомо, закон Магнітського - ухвалений у грудні 2012 року в США закон, що вводить персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...