У Донецьку суд вирішив, що назвати журналістку "чмом" – не образливо

Середа, 17 квітня 2013, 10:03

Кореспондент донецького видання "Остров" Ганна Іванова програла судовий позов про захист честі й гідності лідеру "Комітету виборців Донбасу" Олександру Хрякову.

Він 25 жовтня на зірваній ним прес-конференції опозиційних кандидатів назвав журналістку "незрозумілим чмом" і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу.

Таке рішення 16 квітня прийняв суддя Кіровського районного суду в Донецьку Євген Сидоров, передає Остров

Сторона відповідача наполягала на тому, що слово "чмо" не є образливим і означає лише "частини матеріального забезпечення".

Крім того, Хряков стверджував, що не звертався безпосередньо до Іванової, а мав на увазі людей, які сиділи у тій же стороні залу, що й вона. 

"Відмовити Ганні Івановій в задоволенні позову в повному обсязі", - зачитав суддя постанова. 

Мотивувальну частину суд має надати в п'ятиденний строк. 

Судовий розгляд уклався в одне засідання.

Суд не вважав потрібним опитати заявлених свідків, які могли б розповісти про поведінку відповідача в громадському місці.

 На думку судді, свідки позивача викладуть свою точку зору, а свідки відповідача – свою, тому немає сенсу в тому, щоб заслуховувати їх. 

Як повідомлялося, на прес-конференції Хряков поводився зухвало грубо: він і люди, які з ним прийшли, заважали журналістам ставити запитання спікерам.

Коли Іванова, поцікавилася, хто всі ці люди, які не мають ніякого відношення до журналістики й не дають працювати представникам преси, Хряков, звертаючись до неї, крикнув:

"Незрозуміле чмо сидить – вона говорить, хто я тут такий? Так би взяти головою…" Виголошуючи останні слова, великих розмірів чоловік показав руками, як би він ударив сидячу перед ним дівчину головою об підлогу. 

Після цього він продовжував ображати присутніх, у тому числі замахнувся на кандидата в депутати Ольгу Шейко й лаявся  матом. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування