Справа дніпропетровських терористів триватиме ще "місяць-два"

Вівторок, 23 квітня 2013, 17:00

Судове слідство у справі "дніпропетровських терористів" в Індустріальному райсуді Дніпропетровська триватиме ще "місяць-два".

Як передає кореспондент УНІАН, про це у вівторок перед черговим судовим слуханням справи заявив журналістам головний обвинувач на процесі прокурор Олександр Гладкий.

За його словами, на початковій стадії судове слідство затягнулося через численні клопотання адвокатів підсудних.

"Зараз процес йде в нормальному руслі, думаю, він затягнеться на місяць-два", - зазначив Гладкий.

Він також повідомив, що в даний час йде допит обвинуваченого в терактах Віталія Федоряка, до цього в суді були допитані Лев Просвірнін і Дмитро Рева.

За словами прокурора, Віктор Сукачов відмовився давати свідчення в суді, намагаючись змінити порядок ведення судового слідства.

Гладкий повідомив, що в суді будуть допитані 47 потерпілих від терактів і близько 50 свідків.

Відповідаючи на запитання журналістів, прокурор підкреслив, що слухання в Індустріальному суді щодо обвинувачених у тероризмі проходить двічі на тиждень, а не частіше, через завантаженість членів суддівської колегії.

За словами Гладкого, всі три члена колегії суддів Індустріального суду, які розглядають цю справу, ведуть і інші справи.

Наразі у суді обвинувачений Федоряк відповідає на питання суду, сторони обвинувачення, адвокатів, а також Сукачова щодо його участі у виготовленні вибухових пристроїв та їх закладці.

Федоряк на багато уточнюючих запитань відповідає "не пам'ятаю", "можливо".

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня 2012 року в центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, в результаті якого постраждала 31 людина, зокрема 10 дітей.

За інформацією правоохоронців, всі вибухові пристрої були саморобними, вони були закладені в бетонні урни. За фактом вибухів прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News