Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров про ЄС: "Нам є що запропонувати на рівних"

Середа, 3 квітня 2013, 12:38

Україна є важливим економічним партнером і має що запропонувати країнам Європейського Союзу.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів 3 квітня, коментуючи результати його офіційного візиту до Угорщини, повідомляє урядовий портал.

"Ми переконалися, що Україна дійсно є важливим економічним партнером для Угорщини. Як власне, і для інших країн Євросоюзу. Нам є що запропонувати на рівних", - сказав Азаров.

За його словами, відбулися дуже позитивні і перспективні переговори з президентом, прем’єр-міністром і головою парламенту Угорської Республіки.

"Знаково, що позитив був підсилений тим, що саме у день візиту через українсько-угорський кордон пішов перший газ з Європейського спотового ринку в Україну. Це без перебільшення надзвичайно важлива подія. Справжній прорив у напрямку енергетичної незалежності України", - сказав Азаров.

Він зазначив, що з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном досягнуто домовленості щодо розробки ще кількох додаткових напрямків транспортування вуглеводнів.

"Існуючі можливості дозволяють імпортувати принаймні 2 мільярди кубометрів на рік, але за розрахунками експертів ці потужності можна збільшити в 5 разів – до 10 мільярдів кубометрів", - заявив український прем’єр.

"Ми високо цінуємо принципове і дружнє рішення Угорщини, яке дозволило почати імпорт газу з європейського ринку в Україну", - сказав Азаров.

Він також повідомив, що обговорено перспективи збільшення експорту електроенергії до Угорщини, розвиток транзитного потенціалу, модернізацію переходів через кордон і збільшення їх кількості, прикордонне співробітництво (зокрема, у надзвичайних ситуаціях), розвиток туризму тощо.

"Наше двостороннє співробітництво зростає", - наголосив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування