Судді Луценка не дослухали прокурора, і пішли обідати

Середа, 3 квітня 2013, 13:19

Водій екс-міністра Юрія Луценка Леонід Приступлюк отримав на час перебування на службі 16 заохочень, деякі з яких по 2 рази.

Про це заявив прокурор Курапов під час виступу у Вищому спецсуді під час розгляду касації його скарги на рішення суду у справі про працевлаштування його водія Леоніда Приступлюка, та незаконному святкуванні Дня міліції.

Він також вказав на те, що Приступлюк не перебував у черзі на квартиру, а тому міг отримати її лише за сприяння Луценка.

"Посилання на те, що водію потрібна була квартира в центрі Києва, оскільки він мав о 5 годині прибувати на роботу не відповідає дійсності, бо о 4 годині ранку на мостах (через Дніпро) немає пробок", - заявив прокурор.

Коли Луценко спробував зауважити, що водій добирався на роботу на громадському транспорті, який о 4 годині ранку не ходить, суддя попросив його не перебивати прокурора.

"Вас ніхто не перебивав, і ви, будь-ласка, слухайте", - сказав суддя екс-міністру.

"Я перебиваю лише тоді, коли говорять відверту брехню", - у відповідь зазначив Луценко.

Ще одна перепалка між суддею і підсудним сталася після репліки прокурора, що не доведено, що на свідка Мельника чинився тиск, оскільки він не подав скаргу.

Прокурор також послався на те, що заступник міністра Клюєв неодноразово отримував вказівки від Луценка щодо просування по службі Приступлюка.

Курапов заявив: "Приступлюк не значився у штаті як водій, але фактично виконував обов’язок водія. Водночас, ніхто зі свідків не спромігся підтвердити виконання ним оперативних завдань, а доставка міністра не може розцінюватися, як оперативне завдання".

Прокурор також зробив зауваження щодо касаційних скарг адвокатів, вказавши, що вони заперечують саму подію злочину, тоді як вона доводиться і рішеннями суддів, і словами самих підсудних.

Виступ прокурора був перерваний суддею, який оголосив перерву на обід до 14:00.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування