Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Повстання по вихідних не організовується

Середа, 3 квітня 2013, 15:09

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що опозиція має говорити людям правду і нічого не досягне без мільйонної акції протесту.

Про це Луценко заявив в інтерв’ю ВВС.

"Я вважаю, що все було б набагато краще, якби з людьми говорили чесно. Бо люди прекрасно розуміють, що ні імпічмент президента, ні дострокові вибори, ні, тим більше, повстання по вихідних у обласних центрах не організовується", - заявив Луценко.

"Людям треба говорити правду. По-перше, нас, тих, які проти Януковича, - 80%. По-друге, зняти Януковича можна у 2015 році. По-третє, зняти його навіть Майданом неможливо: акція має бути настільки більшою від Майдану, наскільки нинішня влада є більш учепистою за свої посади", - сказав екс-міністр.

"Наступний пункт: ціль цих поїздок – продемонструвати нашу, тих, які не приймають Януковича, більшість серед населення і знайти тих людей, які будуть майбутніми польовими командирами гігантської, мільйонної акції. Без мільйонної акції не буде нічого", - заявив він.

"Я кажу вже не про Майдан, я кажу про величезну загальноукраїнську акцію, яку треба готувати саме такими поїздками", - додав Луценко.

Щодо парламентської роботи опозиції Луценко заявив:

"Вона мені не подобається в силу своєї залежності від планів адміністрації президента".

"Мені здається, всім очевидно, і я про це постійно писав у своїх листах лідерам опозиції, що адміністрація зацікавлена у постійному блокуванні парламенту. Це є передумовою майбутнього референдуму для протягнення двопалатного парламенту під контролем Партії регіонів", - зазначив він.

Луценко також бачить два шляхи запобігання небезпеці референдуму.

"Думати. Думати головою, як поводитися в парламенті. І грати в свою ГРУ", - сказав він.

"Є два напрямки. Перший – це Європейський суд з прав людини і його практика по скасуванню рішення парламенту у справі про звільнення судді Верховного суду Волкова. Власне, можна скасувати і закон про референдум, який є однозначно порушенням всіх можливих і неможливих норм", - зазначив Луценко.

"А другий – вулиця. Будь-яка опозиція в будь-якій країні завжди сильна лише одним – підтримкою громадян.

Тому я ще раз підкреслюю: поведінка опозиціонерів щодо поїздок в області – вірна. Єдине, що людям потрібно казати всю правду, а не грати в політику масок, яка багатьох розчарую", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування